söndag 16 augusti 2009

äntligen framme!

Framme! klockan ringde vid 04.00 idag morse, gårdagen avslutades runt 01.30 så mycket till sömn blev de aldrig. Fy vad nervös jag var hela morgonen, hela vägen till Arlanda mådde jag illa och hade ont i magen. Men så fort jag checkat in mina väskor släppte nervositeten helt. Flygresan gick så klart utan några problem och runt 12 tiden i grekisk tid stod jag i 28 gradig värme och väntade på mina väskor. Planet var såklart försenat och väskorna tog en evighet. Men nu var de ju nästa sak att vara nervös över. Hitta hon som skulle hämta mej. hade inte fått några beskrivningar på hur hon såg ut, utan bara att de var en ljusgrön Citroën Picasso. Bilen var inte grön, den var grå men jag hittade henne och de visade sig att hon var mycket trevligare en jag trodde från början och även hennes otroligt söta och charmiga 13 son. Med lite halv knagglig engelska kändes de ändå bra på vägen mot surfcentrat.

Där blev jag inskuffad i.. ja vad ska man säga, någon form av garage med lite allt möjligt i, där man också bytte om och förvarade sina grejer. Sedan utdragen i den stekande solen och presenterad för alla blivande kolegor, måste säga att de inte är många namn som satte sig, speciellt inte de med dessa konstiga vricka-tungan namn. Dom verkade alla trevliga förutom tjejen jag skulle bo med. Hon kändes först lite bitchig, vilket kanske är lite förstående då jag klampat in på hennes "territorium" men efter att vi småpratat lite lättades stämningen upp en hel del.

De var tydligen lite dåligt drag på centrat idag och därför tyckte de att jag skulle börja lära mej allt redan från början. Man kan väl kortfattat beskriva dagen som " allt för mycket information på samma gång" de läskiga var den när de började blåsa och alla ville ut och surfa och de tyckte att "detta har du koll på" vilket jag INTE hade. Som tur var fick jag lite hjälp och allt löste sig.

De lugnade ner sig lite på kundfronten och jag satte mig i en stol för att ta de lite lugnt. Då kom Dinos fram (han som äger stället) och sa," vill du inte surfa?" och såg lite frågande ut. Snabbt kom jag på fötter och sa lite tveksamt " eh.. ja, om de är okej?" med ett stort leende på läpparna skulle jag nu få testa att surfa i mitt (för tillfället) nya hem Rhodos. Som jag märkte efter ett tag tycker ägaren söner om att skoja lite med mej.. jag frågade vad de tyckte jag skulle ta för bräda... Det blev en 90 l. Jp freestyle och ett 5.7 segel. Med ett litet(ganska stort) flin sa de " vi hämtar aldrig in någon i personalen" de gav mej brädan och seglet och sen var de bara att gå ut och visa vad man gick för.

Detta underbara blåa vattnet, skinande sol, vad kunde man önska sig mer tänkte jag och skulle gippa... ojdå, vilken lite bräda de var.. ojdå, vilket salt vatten de var... jodå vinden dog... nej, så farlig var de inte och nästa gipp satt faktiskt. några riktigt kassa försök på vulcan blev de med. Mer blev de inte.. jag gick upp på stranden igen och kände mej lite besviken på att de inte gått bättre. Men när jag kom upp gick min rumskompis fram och frågade om jag vill ge henne lite tips, och de måste jag nog ändå ta som en komplimang.

Nu sitter jag in hotell/lägenhets foajén och har efter mycket om och men hittat ett internet. Jag har inhandlat lite nödproviant, Adde kommer imorgon vilket känns väldigt bra, då jag har någon jag kan luta mej tillbaka på. Lägenheten luktar mindre gott och jag har redan en kurs uppbokad imorgon. Detta kan nog ändå bara bli en bra praktik

1 kommentar:

 1. Hej!! JAg fick länk till din blogg av en på surfzone.se. Jag ska göra ungefär samma sak som du om 1 år då jag llämnar gymnasiet! Vindsurfinstruktör på (gärna) Rhodos. Så skriv för all del hur det är! Uppskattas!

  Några frågor:
  Vad heter stället du jobbar för? Hur kom du i kontakt med dem? Via egna kontakter eller annan organisation? Och det delade- Boendet? hur fixade du det? Också kontakter eller annan organisation? Kanske rentav samma organisation som fixade både boende och jobb?

  Har du gått någon instruktörsutbildning? Fått någon licens? Eller varför fick just du jobbet? Tips på bra grejer att ha med i en ansökan?!

  Är du väldigt duktig? Måste man vara proffs för att få jobb där? JAg är långt ifrån proffs, men jag kan vindsurfa, och då menar jag planandegippar, och jag övar trix m.m. Och jag älskar vindsurfing.. jag är verkligen ingen nybörjare, men heller inget proffs..

  Kan man leva där nere med endast jobbet som instruktör? Vilken tidsperiod ska du vara där?

  Skriv Skriv Skriv ;)

  Lycka Till!

  Mvh
  Christoffer

  SvaraRadera