måndag 10 augusti 2009

göteborgsbesök

I torsdags kväll kom de instapplandes till Pensionat Roosling. Nicke, Rikke och Vikke, de tre musketörerna. De kom inåkandes i en lite röd bil, fullpackad med kiteprylar och longboards. Vi tog en tur ner till Haga för att ta ett kvällsdopp och grilla lite i de underbara vädret. Tanken var väl först att de skulle sova i tältet som legat i Viktors takbox i ca. 2 år. Men när det togs fram insåg de att inga tältpinnar hade kommit med och jag erbjöd snällt att de kunde sova hos mig. Så blev de och kvällen slutade med att jag hade 3 surfhunks på rummet.


På fredagen drog vi över till östra sidan på ön för att leta vind. Vi stannade till på ett ställe med en liten sandstrand och med flera stora gräsfält där vi började rigga kitarna. Eftersom att det var första gången jag och Viktor skulle pröva denna lustiga sport (som jag förövrigt fått mycket kritik över att jag nu prövat mer eller mindre)var vi väldigt peppade på att pröva. Nicke blev dagens kitelärare. Han visade "mycket pedagogiskt" hur man skulle göra och med lite tvekan tog jag över kiten. Svängde lite fram och tillbaka, tänkte " detta var ju inga problem" svängde lite mer och utan att jag hann tänka låg jag där på marken med kiten på andra sidan vägen och hörde 4 killar gapskrattandes bakom mig. inte nog med denna förnedring, såklart kom det en bil som skulle köra ut på vägen där kitelinorna låg. Men de vara bara upp och göra de bättre. Efter en stund kändes de faktiskt som att jag hade hyfsat med koll. Det blev tyvärr aldrig så mycket vind att vi kunde ut på vattnet och köra, men jag tror de räckte ganska så bra med att hålla sig på land. Dagen avslutades med longboarding i Vicklebybackarna, firmafest, vadarstövlar, Kleva och sova under bar himmel. Medan vissa av oss sov, var de andra som inte gjorde de. Ehn viss herr Stråhlen som gick en långpromenix på ca. 6 timmar och var tillbaka när vi andra började vakna till.

lördagen bestod av att leta frukostställe, vilket visade sig vara svårare än vi trodde. Men till slut stannade vi till i Färjestaden på hamn caféet. Efter en köttbullemacka drog vi över till östra sidan igen för att fortsätta leta vind. Det var bättre tryck och Nicke och Rikke fick några vändor men inte mycket mer. Jag och Viktor stannade på stranden och bättradepå brännan lite. När Nicke tröttnat på kitandet ägnade jag och Viktor oss åt att gräva ner honom i sanden. Framåt kvällen var det mammas 40 års fest som gällde. Goda muffins var de och trevligt sällskap.
tack för en mycket trevigt helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar