torsdag 15 juli 2010

En Epic Kväll Med Andreas

Ordet epic är väl använt i många inlägg här. Kanske till och med lite för mycket. För när jag nu ska försöka beskriva dagen som varit räcker inte riktigt ordet "epic" som i vanliga fall brukar kunna beskriva saker jag är nöjd med väldigt bra. Men nu ska jag göra mitt bästa att beskriva en helt fantastisk dag.

Det börjar med att jag faktiskt är helt ledig. Jag sover tills jag vaknar och frukosten består av nybakad sockerkaka med familjen plus Tim och Karin. Efter fika/frukost bokar jag och Tim våra biljetter till Jeri. Solen skiner och Emmi är nöjd. Andreas ringer runt 16.00 och säger att de blåser, jag tittar på webcamen och de blåser 8.9 i medel. Panik, Panik... de blååser. Tanken var att det skulle vara en Haga fri dag. Men icke sa nicke. Full fart till Haga i Gördis för att panik rigga. väl ute på vattnet är de inte riktigt lika bra som vi hoppats men jag sätter ändå tre vulcan var av två i rad. någon form av lättnad sköljer  över  mig, Fan vad jag älskar denna sport. Vattnet så varmt att de blev svettigt i shortyn och solen speglade sig så mot vattnet att man var tvungen att shisa. Sen dog vinden helt och alla gick upp.

Jag var sjukt nöjd och nästa på gång att rigga ner. Men vi hängde kvar lite, helt plötsligt ser vi något svart ute vid de röda bojarna. Hmm.. det ser ut som en kite. Snälla som jag och Andreas är(plus att vi är nyblivna "kitare") tar vi båten ut för att plocka upp den. När vi kommer lite närmare säga Andreas " ser inte det där ut som Robérs kite?" vi kör lite närmare " är det inte någon som ligger där i?" och där låg han. Men oss vindsurfare emellan så säger vi inget om de...

Solen var nu sakta på gång att gå ner och från att ha varit totalpunka började de nu blåsa igen. Nästan helt ensamma och med toner av reggae blev surfet EPIC, kanske inte den bästa vinden men ändå så fantastiskt bra. En klockren vulcan och jag kunde inte mer än le som ett lite barn. Vinden la sig lite och vi bestämde oss för att dra bort och kita. Andreas börjar bli grym på dedära.. och när det var min tur att köra gick de skit. Men jag är grym på att bodydraga, de kan ingen säga något om. Jag kom tyvärr aldrig upp på brädan men de kommer väl får vi hoppas. Dock har jag haft förbannat trevlig kväll med herr Alm i sandbergen, solnedgång och musik. Kan inte mer än Älska Öland och hoppas på fler kvällar som denna.

Imorn är det back to work. Ska dock bli trevligt att hålla lite kurs och sen är det freestyleclinic samt Öland roots.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar